Skip to main content
Toms Chokolade

Toms Chokolade – en klassiker i slikskålen

Chokolade fra Toms er en kendt klassiker på de danske slikhylder. Dette betyder også, at man ofte kan finde Toms Chokolade på de danske stueborde. Både når den står på fredagsslik, eller hygge en onsdag aften. Toms har en lang og spændende historie bag sig. Toms Chokolade blev grundlagt tilbage i 1924 af to apotekere, Hans Trojel og V.H. Meyer. De blev inspireret af deres navne og Toms stammer ganske enkelt fra: Trojel Og Meyer. Man måtte dog tilføje et S, da chokoladen ofte blev solgt i chokoladeautomater, og her er det ikke så praktisk at have Tom stående på automaten. Årene under 2. verdens krig var hårde, men i årene efter 2. verdenskrig voksede Toms. I årenes løb har Toms overtaget både Anthon Berg og Pingvin Lakrids. I 1971 kom Galle & Jessen pålægschokolade, også ind under Toms paraplyen. I dag er Bonbon bolcher også en del af Toms koncernen.

Kæmpe skildpadden og den gode smag

Toms Chokolade er en kæmp koncern, og de producere mange af de danske slikklassikere. Af disse klassikere kan man ikke undgå at nævne Kæmpe skildpadden. Kæmpe skildpadden er som navnet antyder, en chokolade som er formet som en skildpadde. Men det som gør Kæmpe skildpadden helt speciel, er den næsten magiske smag af karamel og rom. Faktisk er de så populære, at man også er begyndt at producere mindre skildpadder, med samme smag, som passer perfekt til en enkelt mundfuld. Kæmpe skildpadden kan desuden også bruges, som en del af enten en kage eller blandes i en hjemmelavet is, eller blot bruges som topping. Det kan varmt anbefales, at du prøver og blande både is og knuste skildpadde i en nybagt pandekage! En lille sjov detalje ved Kæmpe Skildpadden, er at den er tegnet af selvsamme mand som har skabt tegneserien om Rasmus Klump – nemlig Vilhelm Hansen.

Der findes Guldbarre til enhver lejlighed

I 1933 blev en klassiker født. Navnet er Guldbarren, og det bedste ved den er at den kommer efterhånden i et hav af smagsvarianter. Da Guldbarren først blev lanceret, var den dog ikke nogen stor succes. Derfor blev den taget af markedet igen. Den blev dog genlanceret, og kunne til at starte med, fås i to varianter. Nemlig henholdsvis lys og mørk chokolade. Størrelsen på Guldbarren har også varieret igennem årene, og fås i dag i flere forskellige størrelser, alt efter, hvor mange du har planer om at dele den med. I dag fås den også med det klassiske fyld med smag af karamel og rom, som vi kender den fra Kæmpe Skildpadden. Der bliver hele tiden tilføjet nye smagsvarianter, så det gælder blot om at holde øje med slikreolen, i dit lokale supermarked. Sidst men ikke mindst, skal vi ikke glemme Yankie-baren. Yankie-baren blev oprindelig udviklet til de amerikanske tropper efter anden verdenskrig. Amerikanerne savnede en chokoladebar, som de kendte hjemmefra og derved blev det Toms opgave at udvikle og producere en chokoladebar, som kunne tilfredsstille amerikanernes chokoladetrang. Siden da er Yankie-baren blevet en sand klassiker.

Please follow and like us: