Skip to main content
Dækskift sønderborg

Nu er det tid til dækskift

Din bils dæk er den første forsvarslinje når det kommer til at navigere over, nogle gange forræderiske veje og motorveje. Ingen anden del af bilen er i kontakt med vejen, og de fire kontaktpunkter er forskellen mellem at du er i kontrol med dit køretøj og mister kontrollen.

Over tid oplever dækene slitage af forskellige årsager, og på et bestemt tidspunkt skal du beslutte at erstatte dem. Men hvordan kan du fortælle, hvornår du får brug for nye dæk? Der er en række faktorer, du vil overveje, når du vurderer dit dæks sundhed.

Dæktræk af høj kvalitet

Et dæk uden træk er kendt som en racing slick, og de er professionelle race bilister i kredsløb som NHRA, NASCAR og Formula One brug. Et slidstærkt slidbane-dæk er den bedste løsning, når det kommer til trækkraft og griber vejen på en perfekt løbebane under ideel vejrforhold.

Men i den virkelige verden ville et dæk uden slidbane være meget usikkert. Dit dæk er slidbanen giver en række værdifulde funktioner, så din bil er sikker og i kontrol. Over tid begynder disse slidbaner at gå ned, og på et bestemt tidspunkt gør de ikke længere deres job.

 

Farer ved slidte dæk

En af de mest kritiske funktioner i dæktræk er at vække vand væk fra dækket, når de kører i regnfulde eller våde forhold. Hvis et dæk ikke har slidbaner eller slidbanen er slidt, bliver vandet fanget mellem dækket og vejfladen. Dækskift sønderborg

Dette fører til den tilstand, der kaldes hydroplanering, hvor dækket ikke kan klare vejens overflade og glider uregelmæssigt og uforudsigeligt uanset bremsning eller drejning. Dæktræk er også vigtigt, når du kører i snevejr, da rillet mønster af slidbanen giver dækket

at bide ind i den snedækkede overflade og give ekstra trækkraft, hvilket er afgørende for at navigere på snedækkede veje.

Selv når vejene er tørre og klare, udgør et slidt dæk yderligere farer. Brugte dæk er mere tilbøjelige til at gå fladt på grund af punkteringer, og årsagen er indlysende. En slidt dæk er ikke så tyk som nye dæk med et komplet sæt tråde. Negle, glas og andre farer er mere tilbøjelige til at punktere gennem et slidt dæk end et med dækketrækket i fuld tykkelse.

Et andet problem med slidte dæk er, at de slidte dæk mister lufttrykket hurtigere end dæk med en passende sliddybde. Selvom det er en god idé at kontrollere dit lufttryk hyppigt, uanset hvor nyt dit dæk er, er du særlig tilbøjelig til at blive fanget med underfladede dæk, hvis dine dæk er slidte. At have lavt lufttryk på dæk har en række negative konsekvenser, fra nedsat gaskilometer til dårligere håndtering til den øgede risiko for flade dæk eller blowouts.

Mange mennesker kører deres dæk til det punkt, hvor de er farligt skaldede, og kun indser at de har brug for nye dæk, når de snor sig i regn eller sne eller når en punktering blæser et af dækkene. Det langt sikrere valg er at overvåge dit dæks velvære og erstatte dem, før du oplever en dårlig eller farlig køreoplevelse.

Den berømte dæk mønt dæktest

En simpel og nem måde at teste dybden på dit køretøjs dæktræk på, er med en øremønter. Tag mønt og indsæt mønten i en slidbane med Lincolns hoved peget nedad i slidbanen. Hvis slidbanen hylder nogen del af Lincolns hoved, er din slidbanedybde stadig i god form. Hvis toppen af ​​Lincolns hoved er synlig, er din slidbanen for slidt og dækket skal udskiftes.

Vær opmærksom på, at du skal gøre denne test for alle fire køretøjs dæk, og du bør også ideelt tjekke flere punkter på hvert dæk. Det er muligt for dæk at bære ud ujævnt, både fra dæk til dæk og endda inden for forskellige steder på samme dæk.

Hvis slidbanen er slidt ned i et hvilket som helst område af et dæk, skal dækket udskiftes.

Please follow and like us: